8 Mart 2014 Cumartesi

HAYAT KITABI KUR'AN MUSTAFA ISLAMOGLU

Hayat Kitabı Kur'an Gerekçeli Meal-Tefsir Mustafa İslamoğlu

  Hayat Kitabı Kur'an Gerekçeli Meali'ni;uzun yıllar kurucularından olan Akabe Vakfı'nda Kur'an Meal ve tefsir dersleri düzenleyen Mustafa İslamoğlu bunları Hilal TV'de her Pazar ve çeşitli yazılı görsel basında takipçileri ile paylaştı.İşte bu uzun soluklu çalışmanın yazıya dökülmüş şeklide Hayat Kitabı Kur'an olarak kitaplar dünyasında üst sıralarda yerini aldı.
  Yazarın bu çalışmaya verdiği emekten mi,ön yargısız anlama aşkıyla okuduğumuzdan mı olacak bizim hayatımızda özel bir yer edindi.
  Tek derdi yalnızca Kur'an-ı anlamak olanların başucu kitabı olabilecek bu değerli eseri şiddetle tavsiye ediyoruz.
  Kitap her hangi bir tefsir gibi uzun değil ve her hengi bir meal kadar da kısa ve dar anlamlı değil adı üstünde 'Gerekçeli Meal'dir.En güzel ayrıntılarından birtanesi de bazı bölümlerde diğer müfessirlerin görüşlerine ve çok anlamlı kelimelerin kök manasına kadar verilmiş olmasıdır.Yazarı ilk takip etmeye başladığımızda; Kur'an için onun nesne değil özne olduğunu ve onu anlamak için okuyanlara kendini açacağından bahsediyordu.Bu düşüncesiyle ne demek istediğini Hayat Kitabı Kur'an-ı okudukça anladık.

Bu eser adı gibi kendiside hayatın tam ortasında,vahyin nuru ile hayatımızı aydınlatması için okunması ve anlamak için çaba sarfedilmesi gereken bir kitabın ötesinde bir çalışma olmuş.
 Üzerinde durulması gereken en önemli bir husus ta; Rabb'imizin indirdiği ayetlerin Nebi'yi nasıl inşa ettiyse,biz Mü'minleri de öyle inşa edeceğine şahitlik edeceğiniz olmasıdır.Bunun için biz okurlar O'na vakit ayırıp değer verdiğimiz oranda,anlamak ve inşa olmak fırsatı yakalamış olacaktır.Hayatını Kur'an ile inşa etmek isteyen mü'minlerin öncelikle okuması gereken bir kitaptır.Şimdiden iyi okumalar dileriz..
'Ve eğer dünyanın tüm ağaçları kalem olsa denizleri de mürekkep, buna yedi deniz daha eklense, Allah'ın kelimeleri yine de tükenmez; çünkü yalnızca Allah'tır her işinde mükemmel olan, her hükmünde tam isabet kaydeden' (Lokman, 27) 

Bu güzel esere internet üzerinden kolay ve daha ucuz bir şekilde ulaşmak isterseniz bu linkten sipariş verebilirsiniz.  http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=439046&sa=163165966

Liste Fiyatı 50 TL olmasına rağmen Kitapyurdu Fiyatı Şimdilik 32.63 TL

Mustafa İslamoğlu 
DÜŞÜN YAYINCILIK 
Yayın Yılı: 2010
1361 sayfa
Kitap Kağıdı
14,5x20 cm
Ciltli
ISBN:9755500126
Dili: TÜRKÇE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder